2019. május 30., csütörtök

Lengyel testvériskola látogatása, 2019. május 14-17.


Lengyel testvériskola látogatása

Iskolánk 1998-tól tart fenn testvériskolai kapcsolatot a chorzowi 32. sz. általános iskola tantestületével, tanulóikkal. Az elmúlt évek során évről évre vagy a lengyel gyerekek jönnek hozzánk május hónap folyamán nevelőikkel, vagy a mieink látogatják meg testvértelepülésünket. Többször vettünk részt egymás kulturális programjain.

A mostani vendégvárók közül többen már 4 napot együtt töltöttek Lengyelországban a lengyel gyerekekkel, ahol a közös programok során barátságok születtek, így már ismerősként, nagy szeretettel és izgalommal köszöntik egymást. Az együtt eltöltött idő alatt az angol és német nyelv segítségével kommunikálnak a gyerekek, hiszen a nyelvgyakorlás fontos része a programnak.

A magyar családoknál töltött idő erősíti a két nemzet közötti bizalom, befogadás és szeretet érzését. A tanulók a program során családoknál laknak.


A Wacław Felczak Alapítvány Kuratóriumának köszönhetően a Dwa Bratanki pályázat keretében odaítélt támogatásból 2019. május 14-17. között ismét lehetőségünk volt fogadni a lengyel testvériskolánkból vendégeinket.


A négy nap alatt számos élménydús programon vehettek részt a lengyel és magyar gyerekek és pedagógusok. Kirándultak Egerben, ahol a Termálfürdőben fürdőzhettek, megtekintették az Egri Várat és Vármúzeumot, a Bazilikát. Láthattak az iskolánkban kutyás bemutatót. Megtekintették Ózd nevezetességeit, az Olvasó, Kaszinó épületét, jártak a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban, de az Önkormányzatnál is látogatást tettek. Budapesti kirándulásuk alkalmával a Parlamentet tekinthették meg.

Reméljük, jövőre újra mi látogathatunk el Lengyelországba testvériskolánkhoz.


...


(A fényképekre kattintva megtekinthetőek nagyobb méretben is.)








































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése