2017. október 18., szerda

Sikeres papírgyűjtés

Rekord mennyiségű papírt gyűjtöttek össze a Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai. Az osztályok egymással versengve egész héten gyűjtögettek, aminek köszönhetően több mint 27 tonna papír halmozódott fel.

„Ez a papírgyűjtés nagyon jó, mert hasznos dolog, és az érte kapott pénz az osztálypénzbe megy. Mi rengeteget hoztunk, több mint 3 tonnát” - nyilatkozta Kurucz Janka Katalin.

Papírhegy az aulában

Talán annak is köszönhető az óriási papírhalom, hogy az iskola sajátos módon ösztönzi a gyerekeket a gyűjtésre. Korábban egy évben kétszer hirdettek ilyen akciót, de tavaly óta csak ősszel szervezik meg, és nagyobb lett a tétje is a dolognak:

„Nem a diákönkormányzat kapja meg az újságpapírgyűjtésből befolyó pénzt, hanem az osztálypénzbe kerül, ez pedig nagyon megmozgatja a gyerekeket és a szülőket is. A diákok házról házra járnak, minden olyan ismerőst megkeresnek, akinél papírt lehet fellelni, a szülők pedig autókkal, teherautókkal hozzák be” - fogalmazott Lestál Ilona pedagógus, a gyűjtés szervezője.

Egy budapesti székhelyű, papír- és műanyaghulladék gyűjtésével, kezelésével foglalkozó cég szállítja el az iskolából a papírhegyet. Ők 18 forintért veszik át kilóját, a helyi méhtelepen ennek csupán a harmadát, vagyis 6 forintot fizettek volna érte. A felsősök végig lelkesen segédkeztek, de a felrakodás még így is órákba telt.

Konténerbe rakodás

„Az osztályunkat is nagyon belelkesítette ez a papírgyűjtés. Nyolcadikosok vagyunk, és szeretnénk Budapestre menni osztálykirándulásra. Az motivált minket, hogy ha sok papírt gyűjtünk, akkor annál több pénzt kapunk” - mondta Nedecki László, diákönkormányzati igazgató.

Tavaly 21 tonnányi újságot sikerült összegyűjteni, a nyertes osztály akkor 56 ezer forinttal gazdagodott, amit az osztálykirándulás költségeire fordítottak. Idén sikerült 6 tonnával felülmúlni az előző évi mennyiséget. A diákok hétfőn tudják majd meg, hogy alsó és felső tagozaton melyik osztály lett a legeredményesebb a papírgyűjtésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése