2017. december 14., csütörtök

Jótékonysági bál, 2017. november 25.

Jótékonysági bált rendezett a bolyoki plébánia a Bolyky Tamás Általános Iskolában. A rendezvénynek már nagy hagyománya van az egyházközségben. Most kivételesen nem a tél végén, hanem advent előtt rendezték meg az eseményt, mivel a farsangi időszak elég rövid lesz, így Katalin napjára esett a választás. A bevételből a Rózsafüzér Királynéja Templomhoz tartozó sírkert keresztútjának burkolatát cserélik majd ki.

„Tavalyelőtt, amikor volt a bálunk, akkor a mocorgó szoba kialakítása, az ablakok szigetelése történt abból, most pedig a keresztút csak egy durva murvával van letéve, és oda kellene valami járókövet, díszburkolatot elkészítenünk” - mondta Szőke Gábor plébános.



„Mindnyájan ismerjük egymást, és összebeszéltünk, hogy jövünk. Meg a papunkat is úgy szeretjük, és annyira mondta, hogy jöjjünk, csak azért is eljöttünk. Ő azt mondta, hogy megtáncoltat. 90 évesen már csak muszáj mulatni, nem igaz?” - nyilatkozta Agyagási Sándorné.



„Minden lehetőség szerint támogatjuk a templomok felújítását, és a jótékonysági bál is egy jó alkalom erre, annál is inkább, hogy itt még kapcsolatokat is tudunk ápolni, amit nagyon fontosnak tartok az egyházzal és a lakossággal is. Itt mindenkivel találkozhatunk, egy ilyen laza, könnyed estén” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.




A rendezvényen környékbeli művészeti csoportok produkcióit élvezhették a résztvevők. Elsőként a Tavaszi Zsongás Néptáncegyüttes lépett porondra. Őket a Domaházi Hagyományőrző Egyesület követte, akik táncukkal teljesen elvarázsolták a közönséget, majd  a Kissikátori Asszonykórus következett. Az esemény végére tartogatták viszont a legnagyobb derültséget kiváltó műsorszámot, az ezen az estén extra fellépővel bővült szentsimoni „Jászai Mari díjas” színjátszókör előadását. Szőke Gábor atya is beöltözött, és mozgásával, színészi tehetségével teljesen elbűvölte a nézőket, akik hangos kacajjal jutalmazták előadását. A produkciókat vacsora követte, a talpalávalót pedig az Új Maholnap Együttes szolgáltatta. A mulatozás egészen hajnali két óráig tartott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése