2017. december 14., csütörtök

Mikulásfutás, 2017. december 6.

A Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai is részt vettek december 6-án délelőtt a III. Ózdi Mikulásfutáson. A programot az Ózdi Városi Televízió szervezte általános iskolásoknak. Már reggel 10 óra előtt hatalmasra duzzadt a tömeg a Városház téren, amerre a szem ellátott mikulássapkás gyerekek gyülekeztek. A rendezvényt Tóth Alexandra nyitotta meg, aki elmondta, hogy a program gyorsaság szempontjából nem verseny, a díjak elnyerését a tanulók száma határozza meg. A mezőny rendőri felvezetéssel rajtolt el. A futás időtartamára lezárták az érintett útszakaszokat, így a Vasvár, a Munkás és a Gyár úton is megállt a forgalom néhány percre. Az Olvasó és a Tiszti Kaszinó közé elsőként beérkezők közel 10 perc alatt futották le a távot. Összesen 1016 fő mérettette meg magát a versenyen.



„Az évek előrehaladtával egyre növekszik a Mikulásfutás is. Köszönhető ez Tóth Alexandrának, aki minden évben megszervezi ezt a rendezvényt. Most már több mint ezren vesznek részt, és az Ózdi Városi Televízió egyre inkább kiveszi a részét abból, hogy ez a program megvalósuljon.” - mondta Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Városi Televízió főszerkesztője.

Négy intézményből, az Újváros Téri, a Vasvár Úti, a Petőfi Sándor, valamint a Bolyky Tamás Általános Iskolából érkeztek diákok a Mikulásfutásra. Mindannyian vidáman majszolgatták a regisztráció után kapott szaloncukrot, és a kifáradt gyerekek városunk egyik vendéglátó egységének jóvoltából forró teával melegíthették át testüket, lelküket.

„Jól éreztem magam, jó sokan összegyűltünk. Élveztem, hogy ilyen összetett volt ez az egész, jól meg volt szervezve, és hogy kicsit az időjárás is kedvezett nekünk” - nyilatkozta Nánási Fruzsina.

„Nagyon jó volt. És az is jó volt, hogy nem kellett azért nagyon nagy távot futni, hanem pont eleget” - fogalmazott Keresztes-Nagy Dorina.

A Bolyky Tamás Általános Iskola csapata harmadik lett 176 tanulóval, ők az Ózdi Teknőc Futó Club jóvoltából egy nyomtatót tudhattak magukénak. A főnyereményt az Ózdi Városi Televízió jóvoltából a Vasvár Úti Általános Iskola kapta meg, ahonnan a mezőny több mint fele érkezett. A fődíjat, amely egy 108 cm-es FULL HD LED televízió, helyi vállalkozók közreműködésével sikerült megvásárolni.




A Mikulásfutásnak már hagyománya van városunkban és évről évre gyarapszik a résztvevők száma. Idén még nincs vége a piros ruhás megmozdulásnak, hiszen december 10-én vasárnap 14 órakor újra rajthoz állnak városunk futói, akik szintén a Városház térről indulnak. Akkor már a felnőtt korosztály képviseli majd a mezőny nagy részét, akik a városi kórház betegeit és dolgozóit lepik majd meg szaloncukorral. A szervezők abban bíznak, hogy jövőre még ettől is többen indulnak a megmérettetésen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése